Студенти-переселенці зможуть перевестися на бюджетне навчання

Студенти-переселенці зможуть перевестися на бюджетне навчання

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Міністерство освіти з урахуванням пропозицій Мінінтеграції розробило проект постанови, в ній передбачається, що студенти-переселенці зможуть перевестися на бюджетне навчання

Про це повідомили у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Це стосується здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, які були зараховані до закладів у минулих роках на комерційні місця», – йдеться у повідомленні. 

Також розширили дію постанови на тих студентів, що залишилися на тимчасово окупованих територіях. 

Студентам ВПО та студентам, що мешкають на  небезпечних територіях, держава надасть можливість перевестися на навчання за кошти держбюджету.

Нагадаємо,  студенти можуть виїжджати на навчання за кордон. В МВС розповіли, які документи потрібні для виїзду з України.

«Чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном на денній чи дуальній формі навчання, і не змогли вчасно продовжити навчання через війну, оскільки перебували в Україні, – мають право на виїзд», – йдеться у повідомленні пресслужби МВС.

Для цього потрібно мати: 

  • студентський квиток чи студентську візу;
  • перекладені та нотаріально засвідчені документи, що підтверджують навчання в іноземному виші;
  • військово-облікові документи із записом про надання відстрочки від призову;
  • довідку, видану територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон претендентів на освіту за кордоном.

Важливо, що можуть виїжджати тільки ті студенти, які отримували освіту у закордонних вишах до 24 лютого 2022 року. На студентів, які поступили на навчання після повномасштабного вторгнення рф, це правило не поширюється. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини