У 2024 році укласти декларацію з сімейним лікарем можна буде онлайн

У 2024 році укласти декларацію з сімейним лікарем можна буде онлайн

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українці зможуть укласти декларацію з сімейним лікарем онлайн. Такі плани з цифровізації системи охорони здоров’я на поточний рік.

До минулого року в сімейних лікарів були певні обмеження щодо можливості набору пацієнтів і укладення з ними декларацій – коли лікарі досягали лімітів за кількістю декларацій, то не могли взяти нових пацієнтів. Ці обмеження були зняті. У тому числі їх скасували у зв’язку з тим, що в Україні велика кількість вимушених переселенців.

Дані про пацієнта зберігатимуться в системі eHealth. Вона охоплює всі електронні реєстри та сервіси у сфері охорони здоров’я України.

У березні 2024-го розпочнеться бета-тестування цієї функції. До нього долучиться обмежена кількість пацієнтів і сімейних лікарів. Після успішного випробування декларації з лікарем можна буде укладати онлайн.

Читайте також:  Лікарняний на п’ять днів можна оформити дистанційно. За яких умов

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини