У «Дії» можна буде отримати електронне судове рішення

У «Дії» можна буде отримати електронне судове рішення

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У застосунку «Дія» планують запустити послугу – судові рішення. Вже набрали учасників для її бета-тестування.

Судове рішення – це документ, яким завершується розгляд справи. Наприклад, рішення суду можна показати органам Державної реєстрації актів цивільного стану, щоб підтвердити розлучення подружжя. Або органам Міністерства внутрішніх справ, щоб забрати водійські права, якщо до цього їх вилучили поліцейські. Або ж пред’явити документ нотаріусу для отримання спадщини.

З новою послугою в «Дії» ви зможете у кілька кліків отримати електронне судове рішення з електронним підписом суддів просто у смартфоні. Документ має таку ж юридичну силу, що й паперовий. Тож скористатися ним можна в усіх державних органах, де він необхідний.

Раніше для отримання судового рішення, необхідно було їхати до суду у відведені для цього дні. Стояти годинами в черзі, щоб отримати документ. Залежно від навантаження на суд, на це можна було витратити до 3 годин.

Нова послуга спростить взаємодію українців з судом. До випробування програми долучають українців, які:

– мають верифікований реєстраційний номер облікової картки платника податків; 

– є учасниками судової справи.

Як у застосунку «Дія» змінити місце реєстрації та скасувати статус переселенця, читайте на нашому сайті  в матеріалі.

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини