У супермаркетах АТБ можна отримати продукти безплатно: як це зробити

У супермаркетах АТБ можна отримати продукти безплатно: як це зробити

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Платформа єДопомога розширює мережу партнерів, щоб більше людей з різних куточків України змогли скористатися сертифікати на продукти єДопомога. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Відтепер людина, яка потребує допомоги, може використати сертифікат у всеукраїнській мережі супермаркетів АТБ-Маркет. Благодійники з України та будь-якої країни світу можуть сплатити сертифікат на продукти для родин, які потребують допомоги.

Як отримати допомогу

1. Зареєструйтеся на платформі https://social.edopomoga.gov.ua/ua/.

2. Залиште заявку на допомогу й оберіть із переліку партнерів єДопомога мережу АТБ.

3. Коли благодійник обере цю заявку та оплатить її, ви отримаєте код в електронному кабінеті на платформі та/або смс-повідомлення на мобільний телефон. Щоб скористатися допомогою, під час покупки товару на касі потрібно надати цифри коду з смс або показати сертифікат єДопомога зі штрих-кодом для сканування.

Як стати благодійником

1. Перейдіть за посиланням на платформу https://social.edopomoga.gov.ua/ua/.

2. Оберіть заявку, яку хочете закрити, та суму для оплати: 200, 500 чи 1000 гривень.

3. Оплатіть обрану суму. Заявник отримає смс-повідомлення та зможе скористатися передплатою на продукти протягом 30 календарних днів.

Читайте також: Низку соціальних виплат продовжили автоматично на 2023 рік

Передплата на продукти є разовою. Дійсна впродовж 30 днів з моменту оплати. Якщо людина протягом цього часу не взяла продукти безплатно, сертифікат генерується заново та може бути направлений іншому громадянину, які потребують підтримки. Алкоголь та тютюн у перелік доступних за сертифікатом товарів не входять. 

Нагадаємо, платформа єДопомога була створена для підтримки вразливих категорій українців. Має три напрями: грошова допомога від держави – єДопомога державна; отримання та надання волонтерської допомоги – єДопомога волонтерська; виплати від міжнародних організацій – єДопомога міжнародна.

Читайте також: Як переселенцям отримати лікарняні, декретні та виплати на поховання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини