Українці в Польщі можуть отримати пенсію поштою

Українці в Польщі можуть отримати пенсію поштою

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українські пенсіонери, які як біженці перебувають у Польщі, можуть отримати пенсії за допомогою міжнародних поштових переказів Укрпошти. Ця можливість незабаром з’явиться і в інших країнах.

Щоб отримувати пенсії за кордоном, необхідно заповнити електронну форму на сайті Укрпошти або написати заяву в паперовому вигляді за цим зразком.

Письмову заяву необхідно надіслати на адресу Укрпошти: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, Україна. На конверті додати примітку – «пенсія переказом».

Заявку опрацюють працівники Укрпошти. Міжнародний поштовий переказ буде доставлений отримувачу в наступному місяці. Гроші надійдуть на вказану адресу тимчасового перебування за кордоном.

Пенсію видадуть в іноземній валюті країни, де перебуває отримувач. У Польщі – в злотих.

Для отримання переказу одержувач має пред’явити документ, що посвідчує його особу.

Читайте також: Чи можна отримувати пенсію за довіреністю

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини