<strong>Українці зможуть одружитися та розлучитися за кордоном</strong>

Українці зможуть одружитися та розлучитися за кордоном

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В українських посольствах за кордоном можна буде одружитися, розірвати шлюб або внести зміни до записів цивільного стану, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кабмін ухвалив рішення, за яким закордонні дипломатичні установи України отримали право користуватися Державним реєстром актів цивільного стану громадян та повторно видавати свідоцтва про держреєстрацію, витяги з цього реєстру незалежно від місця зберігання паперового носія. 

Тож українцям за кордоном буде простіше і швидше отримувати послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в закордонних дипломатичних установах. 

Це рішення набуде чинності на початку лютого. Міністерство закордонних справ  маю визначити закордонні дипломатичні установи, які надаватимуть послуги з використанням Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Читайте також: Заяву про шлюб можна подати через «Дію»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини