Українці зможуть звертатися до міжнародного Реєстру збитків

Українці зможуть звертатися до міжнародного Реєстру збитків

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

У квітні 2024 року українці, які мають пошкоджене чи зруйноване війною житло, зможуть звертатися із заявами до міжнародного Реєстру збитків. Про процедуру компенсації розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов.

«На початку березня Рада Реєстру затвердила правила прийняття заяв. З квітня цього року українці, які мають пошкоджене чи зруйноване житлове майно, зможуть звертатися до Реєстру збитків із заявами та доказами. Думаю, держава допомагатиме формувати такі заяви та збирати докази через «Дію», щоб максимально швидко й ефективно передавати інформацію», – зазначив народний депутат.

Він нагадав, що міжнародний Реєстр збитків, завданих агресією російської федерації проти України, це перший із трьох елементів повноцінного компенсаційного механізму.

«Потім має з’явитися Компенсаційна комісія та Фонд, куди надходитимуть кошти. Після внесення заяв до Реєстру Компенсаційна комісія розгляне кожен випадок і визначить розмір відшкодування. Далі з Фонду виділятимуться гроші», – пояснив Маслов.

За його словами, компенсаційний Фонд повинен наповнюватися з кількох джерел.

«Перше – це заблоковані активи рф, що розташовані в країнах ЄС та інших державах світу. Друге – репарації російської федерації. Третє – з грантів від тих держав, які підтримують Україну й розуміють, яку шкоду завдала збройна агресія рф. Фонд наповнюватиметься також коштом нашої держави», – підсумував політик.

 

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Яка сума компенсації за знищене житло

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини