Укрзалізниця повертатиме гроші за квитки навіть після відправлення потягу

Укрзалізниця повертатиме гроші за квитки навіть після відправлення потягу

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Укрзалізниця дозволила повертати гроші за квитки після відправлення – відтепер можна буде повернути не 10 відсотків від вартості, а майже повну суму, крім вартості плацкарти. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

25 березня вступили в дію зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.

Пасажиру повертатимуть повну вартість квитка й половину вартості плацкарти, якщо пасажир повертає квиток не менше як за 6 годин до відправлення поїзда. Раніше було не менше як за 9 годин. 

Плацкарта – це вартість місця у вагоні. Ціна проїзду складається з вартості квитка, вартості плацкарти, ПДВ, страхового та комісійного збору.

Також дозволили повертати повну вартість квитка після відправлення потягу, але не більше як за годину після відправлення. Однак в цьому випадку вартість плацкарти не повертають. А гроші можна забрати тільки в касі.

Крім цього тепер можна оформити онлайн перевезення автомобіля. Законодавці уточнили порядок оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин, запровадили нову категорію поїздів – місцеві поїзди. Це потяги, пристосовані для зʼєднання інфраструктури різних видів транспорту.

Також спростили оформлення квитків для груп пасажирів. Раніше їх оформлювали письмово, треба було прийти особисто, тепер можна оформити онлайн.

Читайте також: Переселенці можуть безплатно виїхати потягом з небезпечних регіонів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини