В Україні запрацював реєстр зниклих безвісти

В Україні запрацював реєстр зниклих безвісти

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Отримати витяг із реєстру можуть родичі зниклих безвісти. Треба подати до МВС запит і копії документів, що засвідчують особу запитувача та ступінь споріднення зі зниклим.

Звернення можна надіслати:

– на електронну пошту — [email protected]

– на адресу МВС — м. Київ, вул. Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України.

Доступ до реєстру мають лише деякі посадовці: представники Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти, працівники Нацполіції та Департаменту інформатизації МВС.

Картки записів формуються на основі заяв, які родичі подали до Національної поліції. Кожну особу верифікує Офіс уповноваженого зі зниклих безвісти.

У реєстрі будуть зібрані імена зниклих безвісти, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, обставини, час та територія зникнення людини, її прикмети. А також дані про те, чи є рішення суду про визнання людини безвісти зниклою або оголошення померлою.

Отримати витяг рідні зможуть за місяць після того, як інформацію внесуть до бази. З цим документом вони зможуть оформити пенсію через втрату годувальника.

Зараз офіційно підтверджено близько 23 тисяч зниклих безвісти осіб внаслідок воєнних дій.

Читайте також: Як рідним оформити зарплату зниклого безвісти військового

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини