В Україні зникнуть селища міського типу

В Україні зникнуть селища міського типу

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає дерадянізацію адміністративно-територіального устрою України.

Відтепер містом вважається населений пункт із компактною багатоповерховою забудовою та населенням не менше як 10 тисяч осіб.

Селищем – населений пункт із садибною забудовою та населенням понад 5 тисяч.

Селом називатимуть населений пункт із садибною забудовою та населенням менш як 5 тисяч людей.

У законі більше немає такого визначення, як селище міського типу. Тобто смт в Україні зникнуть. Але з’явиться інше – поселення. 

Згідно із законом, поселення – це компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу.

Коли закон набере чинності, всі міста обласного значення, міста районного значення – стануть просто містами, а селища міського типу стануть просто селищами.

Читайте також: Які зміни очікують у вищій освіті

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини