В Україні з’явиться нова спеціальність – кухар закладу освіти

В Україні з’явиться нова спеціальність – кухар закладу освіти

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Незабаром в Україні відкриють прийом заявок на навчання за спеціальністю «Кухар закладу освіти». Початок занять запланований на вересень у закладах професійно-технічної освіти.

Про це повідомила очільниця директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини», пише Укрінформ.

Ірина Шумік зазначила, що реформа шкільного харчування відбувається системно. Тому крім нового обладнання, держава має забезпечити кухарів, які щодня готують їжу, необхідними інструментами, можливостями та матеріалами.

Міністерство освіти і науки разом з Офісом реформ Кабінету Міністрів працюють над впровадженням нової професії «Кухар закладу освіти».

За словами чиновниці, вже затверджено програму підвищення кваліфікації, яка дозволить здобути необхідні навички для роботи на новому обладнанні та з новими рецептами.

Читайте також:  Школи самостійно визначатимуть дату канікул 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини