Важлива інформація для призовників, військовозобов’язаних та резервістів: до реєстру «Оберіг» додано нові дані

Важлива інформація для призовників, військовозобов’язаних та резервістів: до реєстру «Оберіг» додано нові дані

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» будуть відображатися дані про відкрите виконавче провадження та відомості про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства. 

Такі зміни передбачає законопроєкт № 11143, який Верховна Рада ухвалила 5 червня. 

До Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» додадуть нову інформацію. Тепер у ньому відображатимуться дані про:

  • Відкриті виконавчі провадження: Це стосується несплачених штрафів за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.
  • Притягнення до адміністративної відповідальності: До реєстру потраплять відомості про притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дата, номер, короткий зміст протоколу або постанови), а також відомості про примусове виконання рішення щодо особи-боржника (реквізити та відомості виконавчого документа).

Тобто дані про несплачений штраф та блокування рахунків також відображатимуться в реєстрі «Оберіг».

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Електронний військовий квиток із QR-кодом прирівняють до паперового

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини