Важливо знати: компенсація за програмою єВідновлення

Важливо знати: компенсація за програмою єВідновлення

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Отримати компенсацію за пошкоджене війною житло за програмою єВідновлення можливо, якщо всі правовстановлюючі документи на нього зареєстровані в Державному реєстрі речових прав.

Як оформити документи?

Зробити це можна зручним способом:

  • Через Центри надання адміністративних послуг 
  • У державного реєстратора
  • У нотаріуса

До програми єВідновлення долучилися близько двох тисяч нотаріусів по всій країні, які мають доступ до реєстрів. Знайти найближчого нотаріуса, який оформить документи, можна за допомогою порталу «Дія».

За словами народної депутатки Олени Шуляк, програма компенсацій ефективно працює, кошти на ці потреби в держави є. Також з фінансуванням допомагають міжнародні структури. Світовий банк виділив майже 200 мільйонів доларів на відшкодування за пошкоджене житло. Банк розвитку Ради Європи надав 100 мільйонів євро на виплати за зруйновані будівлі.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Як отримати інформацію з Державного реєстру прав. Інструкція

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини