Вища освіта по-новому: студенти отримають більше свободи та можливостей

Вища освіта по-новому: студенти отримають більше свободи та можливостей

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

23 квітня 2024 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10177, який кардинально змінює систему вищої освіти. Цей закон наближає її до європейських стандартів і дає студентам більше свободи та можливостей.

Що зміниться?

  • Індивідуальні освітні траєкторії: студенти зможуть самостійно формувати свою програму навчання, обирати предмети й курси, які їм цікаві та які відповідають їхнім цілям. Це дозволить отримати більш гнучкі та персоналізовані знання й навички.
  • Зміна спеціальності: якщо студент із часом зрозуміє, що його початковий вибір був не зовсім вдалим, він може змінити спеціальність. Це актуально для студентів, які не визначилися з професією.
  • Гнучкий темп навчання: студенти зможуть самостійно регулювати темп навчання, обираючи, скільки років вони хочуть навчатися. Пройти 4-річну бакалаврську програму за три роки або за шість-вісім. Це дозволить поєднувати навчання з роботою, подорожами або іншими справами.
  • Автономія університетів: заклади вищої освіти зможуть самостійно вирішувати, як навчати студентів нерегульованих спеціальностей, щоб вони досягли встановлених стандартом компетентностей.
  • Оновлені стандарти: стандарти вищої освіти будуть оновлені впродовж наступних місяців з урахуванням нових вимог і тенденцій. Вони більше відповідатимуть потребам ринку праці та сучасним стандартам.

Для регульованих спеціальностей, як «право», «медицина» чи «правоохоронна діяльність», детально визначать вимоги до компетентностей та результатів. Для цих галузей передбачені державні кваліфікаційні іспити.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Хто і як може отримати ваучер на навчання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини