Військовим більше не доведеться носити документи ВЛК

Військовим більше не доведеться носити документи ВЛК

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Військові більше не будуть самі возити документи військово-лікарської комісії до військової частини. Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Уряд розробив зміни до законодавства, які спрощують процес проходженням військово-лікарської комісії для поранених.

Відтепер заклади охорони здоров’я можуть обмінюватися документами з військовими частинами й територіальними центрами комплектування через систему електронного документообігу. Це стосується:

  • довідки про обставини травми – поранення, контузії, каліцтва;
  • постанови медиків про потребу відпустки для лікування;
  • постанови військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби;
  • інших документів, необхідних для формування рішення ВЛК. 

Електронний документообіг запустили в більшості військових частин, територіальних центрів комплектування, а також у госпіталях і цивільних закладах охорони здоров’я, де поранені захисники проходять комісію.

Документи про рішення ВЛК в електронному вигляді до військової частини направить медичний заклад, а військовослужбовець може одразу їхати до центру комплектування за місцем проживання або відпустки.

Військова частина, після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи військового безпосередньо в центр комплектування.

Так само заклад охорони здоров’я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК, з військової частини – наприклад довідку про обставини травми. Треба лише відправити електронний запит.

Для передачі електронних документів слід надати свою згоду на обробку персональних даних у закладі, звідки відправлятимуть документи.

Читайте також: До 1 грудня центри комплектування отримають списки всіх призовників

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини