Вступники зможуть обрати бюджет або грант

Вступники зможуть обрати бюджет або грант

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Цього року в електронному кабінеті вступника зʼявиться нова опція. Абітурієнти зможуть обрати фінансування своєї освіти – вступити на спеціальність державного замовлення або претендувати на отримання гранту для оплати навчання за контрактом.

Про це в інтервʼю Укрінформу сказав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький.

За його словами, вступ за державним замовленням залишиться традиційним, а грант передбачатиме отримання грошей та підписання контракту з університетом.  

«У червні-липні, коли вступники будуть визначати свої пріоритети, в електронних кабінетах з’явиться ще одна зміна: йти на спеціальність державного замовлення або  претендувати на грант для повної чи часткової оплати контракту. 

Якщо абітурієнт обирає державне замовлення, то все залишатиметься, як було дотепер – широкий конкурс, розподіл бюджетних місць між закладами в залежності від вибору та балів вступників. З грантом зі вступом все буде так само, але з’явиться додатковий етап – гроші прийдуть на телефон, вступник має підписати контракт та оплатити контракт за допомогою цих коштів», – сказав Винницький.

На початку січня Кабінет Міністрів погодив законопроєкт, який передбачає запровадження моделі державних грантів у сфері вищої освіти.

Розмір гранту може становити від 15 до 55 тисяч гривень на рік.

Читайте також: Скільки цьогоріч триватиме національний мультипредметний тест

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected] або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини