В’їзд до Євросоюзу буде платним із 2024 року

В’їзд до Євросоюзу буде платним із 2024 року

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В’їзд до країн Європейського Союзу за безвізом стане платним з наступного року, йдеться на сайті ЄС

Українцям та громадянам інших країн, у яких діє безвізовий режим з Європейським Союзом, треба буде брати дозвіл на подорожі в більшість європейських країн. І сплачувати обов’язковий збір 7 євро за програмою ETIAS – так називається Європейська система авторизації подорожей та інформації про них.

Дозвіл діятиме до 3 років або до закінчення терміну дії паспорта. Отримати його треба буде за 96 годин до перетину кордону ЄС. З таким документом пускатимуть до країн Євросоюзу на три місяці протягом 180-денного періоду. 

Деяких мандрівників звільнятимуть від сплати збору. Зокрема громадян із шенгенською візою та іноземців, які мають довгострокову візу, видану однією із держав-членів ЄС. 

Читайте також: Польща змінила правила ввозу домашніх тварин

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини