Польща змінила правила ввозу домашніх тварин

Польща змінила правила ввозу домашніх тварин

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Польща змінила правила ввозу домашніх тварин з України, повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Раніше українці, які їхали до Польщі, могли перетнути кордон зі своїми улюбленцями за спрощеними умовами. Дозволялося перевозити собак, котів і тхорів із мінімальним пакетом документів. Потрібні були лише чип, довідка про щеплення проти сказу та ветеринарний паспорт європейського зразка.

Нещодавно країна скасувала це правило. Відтепер для українців діятимуть загальні умови ввезення тварин, які чинні на території Європейського Союзу.

Власник повинен мати наступні документи на тварину:

– щеплення проти сказу;

– результати тестування рівня антитіл проти сказу;

– ветеринарний паспорт європейського зразка;

– сертифікат здоров’я; 

– письмова декларація, яка підтверджує, що ввезення чотирилапого не є комерційним.

Читайте також: До яких країн українців пускають без біометричного паспорта

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини