Переселенець може зареєструватися на новому місці, але не виписуватися зі свого помешкання

Переселенець може зареєструватися на новому місці, але не виписуватися зі свого помешкання

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Внутрішньо переміщені особи, прописані на тимчасово окупованих територіях, можуть змінити місце реєстрації, але не виписуватися зі свого житла.

Уряд затвердив порядок декларування та реєстрації місця проживання (перебування).

За законом, особа може мати лише одне місце проживання чи перебування. І якщо мешкає в кількох місцях – має вибрати якесь одне для реєстрації. Але ця норма не поширюється на осіб, які зареєстровані на захоплених росіянами землях.

Важливо, що вимушений переселенець може задекларувати або зареєструвати місце проживання без зняття з реєстрації з тих країв, де людина жила. 

У такому випадку в реєстр територіальної громади, яка приймає переселенця, вносять відомості, щоб людина мешкає тут, але зареєстрована вона на тимчасово окупованій території. Цю нову адресу реєстрації чи проживання не вносять у паспорт, виготовлений у формі книжечки.

Читайте також: У «Дії» можна змінити місце реєстрації та скасувати статус переселенця

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини