Вилучення транспортних засобів під час мобілізації: що потрібно знати

Вилучення транспортних засобів під час мобілізації: що потрібно знати

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів, що транспортні засоби під час мобілізації вилучатимуть за рішенням місцевих державних адміністрацій.

«Військово-транспортний обов’язок встановлюється, щоб забезпечити Збройні сили та інших військові формування транспортними засобами.Також це можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка, водний транспорт», – зазначив він.

Транспортні засоби в особливий період залучають ТЦК, центральне управління або регіональні органи СБУ, підрозділи розвідувальних органів України на підставі рішень місцевих державних адміністрацій. Оформлюються такі рішення відповідними розпорядженнями.

За словами речника Міноборони, під час передачі транспорту складають акти приймання-передачі, в яких зазначають відомості про власників, технічний стан, залишкову вартість та інші відомості, що дають змогу ідентифікувати техніку.

«Повертатимуть транспортний засіб власнику протягом 30 календарних днів після оголошення демобілізації», – додав Лазуткін. 

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: За порушення правил військового обліку штрафуватимуть без протоколу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини