Як не втратити субсидію: про що слід повідомляти Пенсійний фонд

Як не втратити субсидію: про що слід повідомляти Пенсійний фонд

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українці, які отримують житлову субсидію, зобов’язані повідомляти Пенсійний фонд про зміни, що можуть вплинути на її призначення. Зробити це необхідно протягом 30 календарних днів з моменту змін.

До подій, про які треба повідомляти, належать:

  1. Зміни в складі домогосподарства: коли змінюється кількість зареєстрованих осіб у приміщенні, їхній соціальний статус або склад сім’ї.
  2. Зміни в житлово-комунальних послугах: якщо змінюються умови надання цих послуг або їхній перелік.
  3. Зміна управителя чи виконавця комунальних послуг або створення ОСББ  – об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.
  4. Тривале перебування за кордоном: коли члени домогосподарства або члени їхніх сімей перебувають за межами України сукупно більше як 60 днів.
  5. Разова покупка на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, або придбання майна вартістю понад цю суму.
  6. Придбання транспортного засобу: коли людина купила автомобіль або мотоцикл. Винятки – мопед та причеп.
  7. Купівля валюти або банківських металів: якщо протягом року людина купує валюти або банківських металів на суму понад 50 тисяч гривень (операції сумуються – тобто йдеться не про разову купівлю, а про всі операції на загальну суму 50 тисяч гривень протягом 12 місяців).
  8. Отримання значного доходу: якщо громадянин або член його сім’ї отримує разовий дохід, який перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Крім цільової благодійної допомоги, страхових виплат на медичну та соціальну допомогу, спадщини у вигляді нерухомого майна або основної його частини, гранту або стипендії на навчання.
  9. Відкриття депозиту або придбання облігацій на суму понад 100 тисяч гривень.
  10. Зміни, які впливають на площу житла, якщо це може вплинути на право отримання субсидії за понаднормову площу.

Отримувачі субсидій у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Києві мають поінформувати про перебування члена домогосподарства, який перебуває за кордоном понад 60 днів, протягом місяця після скасування воєнного стану в Україні.  

Невиконання цих обов’язків може призвести до припинення субсидії або необхідності повернути отримані кошти.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Субсидії 2024: кому потрібно подавати нову заяву

 Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини