Зимова підтримка від Червоного Хреста: нова програма стартує в жовтні

Зимова підтримка від Червоного Хреста: нова програма стартує в жовтні

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Із середини жовтня в дев’яти областях країни стартує спеціальна програма підтримки вразливих категорій громадян. Як повідомляють Факти ICTV, на гарячій лінії Червоного Хреста розповіли, яку допомогу можуть отримати українці.

Щомісяця її отримуватимуть різні категорії громадян. Приміром, в один місяць виплати нададуть людям з інвалідністю I групи, в інший місяць – внутрішньо переміщеним особам або тим, чиє майно було знищене через бойові дії.

Цього року програма фінансової підтримки спрямована на підготовку до зими й охоплює області, що постраждали найбільше:

  • Запорізька
  • Херсонська
  • Сумська
  • Донецька
  • Дніпропетровська (місто Павлоград)
  • Чернігівська
  • Харківська
  • Одеська
  • Миколаївська

Програма охоплюватиме не всі населені пункти цих регіонів, а лише певні райони, переважно прифронтові та прикордонні громади. 

Реєстрація на отримання допомоги стартує в середині жовтня. Місцеві адміністрації будуть визначати категорії громадян і формувати списки осіб, які мають право на підтримку. Червоний Хрест працюватиме безпосередньо з цими списками – зв’язуватиметься з людьми для реєстрації. Самому зареєструватися через гарячу лінію чи офіси організації не можна, списки формуватимуться на основі даних органів влади.

Розмір фінансової допомоги коливатиметься від 11 600 до 21 000 гривень залежно від кількості членів родини та категорії вразливості. Більш детальну інформацію про виплати оголосять після 15 жовтня.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Українці можуть подавати заяви на соціальні послуги через новий портал

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини