Як оформити банківську картку єВідновлення

Як оформити банківську картку єВідновлення

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні стартувала програма єВідновлення. Громадяни можуть отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого війною житла.

Для цього необхідно відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми, роз’яснюють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Це можна зробити двома способами:

– піти у відділення банку й відкрити картку;

– відкрити картку онлайн у мобільному застосунку банку. 

До програми наразі підключені п’ять банків: monobank, ПриватБанк, Сенс Банк, А-Банк, ПУМБ. Цей список поповнюватиметься, коли інші фінансові установи підключатимуться до єВідновлення.

Обрати банк для відкриття картки також можна під час заповнення заяви на виплату в «Дії».

Якщо комісія ухвалить позитивне рішення про надання допомоги, кошти зарахують на банківську картку автоматично. Нічого більше людині робити не потрібно. 

Ці гроші можна витрати лише на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми. Перелік цих компаній з’явиться найближчим часом на сайті єВідновлення.

Кошти на ремонт житла не можна зняти готівкою. Також неможливо перерахувати їх на інші рахунки або поповнювати картку єВідновлення.

Додаткову інформацію щодо програми єВідновлення можна отримати на спеціальній урядовій гарячій лінії 1545 (кнопка 2) або через чат-боти Урядового контактного центру в Telegram, Facebook. Також можна звернутись до команди підтримки «Дії», надіславши повідомлення в Facebook або Telegram.

Читайте також: єВідновлення: що робити, якщо в «Дії» не відображається житло

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини