єВідновлення: що робити, якщо в «Дії» не відображається житло

єВідновлення: що робити, якщо в «Дії» не відображається житло

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Багато громадян, які хочуть подати заяву на допомогу, не можуть цього зробити, бо в застосунку «Дія» не відображається їхнє житло. 

Що робити в такому випадку:

1. Звернутися до державного реєстратора при органі місцевого самоврядування громади. Він внесе дані в реєстр. Якщо інформації немає в реєстрі та архівах – направить запит до Бюро технічної інвентаризації (БТІ) для підтвердження права власності. 

Перелік місцевих рад та адміністрацій, які під час війни проводять державну реєстрацію, доступний за посиланням.

До реєстратора потрібно йти з пакетом документів: паспорт, номер платника податків, папери, що підтверджують право власності на нерухомість – свідоцтво про право власності, про спадщину чи придбання майна. Або копіями цих документів.

Якщо є тільки частина документів на майно, можна звернутися до нотаріуса або державного реєстратора, щоб відновити їх. Для громадян, які не мають жодних документів, право власності визначатиме суд.

2. Якщо ви придбали чи отримали нерухомість до 2013 року, подати заяву на його державну реєстрацію також можна в «Дії». На порталі обрати послугу «Державна реєстрація прав на нерухоме майно» та «Подати заяву». 

Для цього потрібно:

– заповнити онлайн-форму на отримання послуги;

– завантажити в форматі PDF або JPEG документи про зареєстровані речові права на нерухомість до 1 січня 2013 року;

– перевірити сформовану заяву та підписати її за допомогою електронного підпису.

Статус заяви можна перевірити в кабінеті громадянина на порталі «Дія».

Читайте також: Стартувала програма допомоги на відновлення житла

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини