Як переселенцю отримати кредит на житло

Як переселенцю отримати кредит на житло

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Родини вимушених переселенців можуть отримати пільговий кредит на житло під три відсотки річних. Перший внесок становить шість відсотків вартості житла. Позику дають на термін до 30 років. Отримувачу на кінець погашення іпотеки має бути не більше  як 65 років.

Такі умови кредитування спільного україно-німецького проєкту, в якому гроші на житло для внутрішньо переміщених осіб дає німецький державний банк розвитку Kfw. 

Ці умови досить вигідні. Для порівняння, у програмі єОселя для військовослужбовців-контрактників, учителів, медиків та науковців пільгова ставка  – три відсотки річних. Для інших категорій – сім. Термін кредитування до 20 років, а перший внесок – від 20 відсотків. 

Проте за програмою Kfw задовольняється небагато заявок. Під час першої фази проєкту у 2021–2023 роках 667 сімей ВПО отримали іпотечний кредит. А в електронній черзі зареєстровано 36 тисяч переселенців. 

 Для участі у програмі Kfw потрібно зареєструватися через портал «Дія», вибрати розділ Каталог послуг ➡️ Допомога громадянам ➡️ Пенсії, пільги та допомога ➡️ Кредит на житло для ВПО ➡️ Подати заяву або звернутися до регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Детальніше про програму кредитування можна дізнатися на сайті фонду.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Коли буде відома дата й місце тестування

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини