Як повідомити про незаконне заселення у ваше житло на окупованих територіях

Як повідомити про незаконне заселення у ваше житло на окупованих територіях

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Багато українців змушені були виїхати з тимчасово окупованих територій і залишити своє житло. Окупаційна влада вимагає, щоб вони повернулися, погрожуючи конфіскацією їхнього майна та заселенням туди інших людей.

Особи, які незаконно заселяються у житло, конфісковане в українських громадян на тимчасово окупованих територіях, нестимуть відповідальність за свої дії. Їх притягнуть до кримінальної відповідальності, з можливим оголошенням у міжнародний розшук. І вони будуть зобов’язані відшкодувати збитки законним власникам. Це включає можливість міжнародних судових процесів для забезпечення справедливості та відновлення прав українських громадян.

Якщо у вас є інформація про факти незаконного заселення сторонніх осіб у житло українців на тимчасово окупованих територіях або про осіб, причетних до таких дій, будь ласка, повідомляйте правоохоронним органам України або на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548. Ця інформація допоможе відновити справедливість та притягнути до відповідальності винних у порушенні прав українців.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Евакуація з тимчасово окупованої території: безплатно, з гарантіями та підтримкою

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини