Які причини свідчать про неможливість оновити дані

Які причини свідчать про неможливість оновити дані

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

До 16 липня чоловіки призовного віку в Україні зобов’язані оновити військово-облікові дані. Громадянам, які не виконали цю вимогу, загрожуватиме штраф.

Проте, як роз’яснив старший офіцер юридичної служби Житомирського обласного ТЦК та СП Дмитро Молот, існує можливість уникнути штрафу – якщо людина надасть документи або інші підтвердження, які свідчать про неможливість оновити дані протягом 60 днів, відведених на цю процедуру.

За його словами, серед таких документів може бути, наприклад, лікарняний лист. При цьому кожен випадок будуть розглядати індивідуально.

«Під час ухвалення рішення про притягнення до адміністративної відповідальності начальник територіального центру комплектування аналізуватиме суть правопорушення, обставини його виникнення і надаватиме оцінку кожному такому факту», — сказав Молот.

Не штрафуватимуть тих, хто зможе довести, що хотів оновити дані, але не зміг достоятися у черзі.

«Якщо людина всіма своїми діями показує, що хоче оновити дані, але з об’єктивних причин не може цього зробити, наприклад, через неможливість достоятися у черзі, то така обставина виключає склад адміністративного правопорушення. Проте такі обставини має підтвердити очільник ТЦК. А особі треба повідомити про це й надати відповідні документи на підтвердження», — додав старший офіцер.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Повістки ТЦК: ризики опинитися в розшуку

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини