Як призначити належного користувача, щоб не платити чужі штрафи 

Як призначити належного користувача, щоб не платити чужі штрафи 

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Кожен автовласник має право надати свій автомобіль у користування іншій людині. Але при автоматичній фіксації порушень правил дорожнього руху штрафи нараховуються власнику. Щоб цього уникнути, треба призначити належного користувача.     

Належний користувач — це фізична особа, яка користується транспортним засобом, що їй не належить. Власник передає їй право керувати автівкою, але без можливості нею розпоряджатися. 

Призначити належного користувача можна у сервісних центрах МВС або онлайн — через Кабінет водія чи в застосунку «Дія». Послуга безплатна. 

Раніше призначити належного користувача онлайн мали право тільки фізичні особи. Зараз ця послуга доступна й для юридичних осіб у Кабінеті водія для бізнесу

Юридичній особі спочатку треба зареєструватися, пройти авторизацію за допомогою електронної печатки підприємства. Після входу в систему, власники можуть призначити адміністратора, який керуватиме Кабінетом від імені компанії.

Як призначити належного користувача в Кабінеті водія для бізнесу

  • Відповідальна особа обирає у Кабінеті водія для бізнесу транспортний засіб, заповнює необхідні дані та підписує заявку. 
  • Фізична особа, яку призначають належним користувачем, погоджує дані у своєму Кабінеті водія. 
  • Заявку опрацьовує сервісний центр МВС. Після чого в Кабінеті водія для бізнесу оновиться статус.  

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Які документи посвідчують особу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини