Як скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС

Як скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

З початку року сервісні центри МВС провели понад 291 тисячу теоретичних іспитів, з них 34 тисячі – за самопідготовкою. 34 відсотки кандидатів у водії, які самостійно підготувалися, складають теоретичний іспит з першого разу. 

Як підготуватися до теоретичного іспиту

У кандидата у водії є два варіанти, як освоїти теоретичну частину: в акредитованій автошколі чи самостійно. 

Майбутній водій, який освоює матеріал самостійно, повинен вивчити правила дорожнього руху та інші питання згідно з Типовою навчальною програмою підготовки та перепідготовки водіїв. Можна скористатися онлайн-тренажером для перевірки знань правил дорожнього руху. Він містить всі питання, що будуть на теоретичному іспиті в сервісному центрі МВС. Програма дозволяє вивчати матеріал за темами. Також можна потренуватися в режимі реального іспиту: дається 20 запитань, які потрібно пройти за 20 хвилин. Якщо людина неправильно відповіла, можна подивитися відповідь. Це допоможе краще засвоїти теоретичну частину на прикладах з екзаменаційних білетів. 

Як складати теоретичний іспит

Потрібно онлайн взяти талон на складання іспиту – через е-запис або в терміналі сервісного центру. Мати паспорт із відміткою про реєстрацію, номер платника податків та медичну довідку, що підтверджує можливість керування транспортним засобом обраної категорії. Прийти варто за 15 хвилин до вказаного часу у талоні. Якщо майбутній водій готувався до іспиту самостійно, про це слід повідомити адміністратора.  

Іспит проводять в обладнаному класі. Комп’ютери захищені програмою, що унеможливлює сторонній доступ. Перед початком та протягом іспиту кандидат у водії проходить перевірку за допомогою системи Face ID. У приміщенні встановлені відеокамери. Тому отримати підказку чи підглянути відповідь неможливо.   

За 20 хвилин потрібно дати відповідь на 20 запитань, допускається дві помилки. 

Якщо не склав іспит

Наступна спроба скласти теоретичний іспит можлива не раніше як за 10 днів. Цей час виділяється, щоб кандидат міг підготуватися. Але кількість спроб скласти теоретичний іспит – необмежена. 

У разі успішного складання теоретичної частини, майбутні водії звертаються до будь-якого акредитованого навчального закладу та розпочинають практичне навчання. Після складання практичного іспиту в автошколі, особа складає іспит у сервісному центрі МВС та отримує посвідчення водія.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: З якого віку можна отримати посвідчення водія

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини