єВідновлення: тепер і для жителів зон бойових дій

єВідновлення: тепер і для жителів зон бойових дій

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Програму єВідновлення розширили для громадян, чиї пошкоджені або зруйновані домівки розташовані на прифронтових територіях та територіях активних бойових дій. 

Досі комісії не могли обстежувати та фіксувати пошкодження помешкань на території активних бойових дій. Тому дані про зруйновані об’єкти не потрапляли до Державного реєстру, а громадяни не могли отримати компенсацію. 

Кабмін вніс зміни до Постанови № 473 від 19 квітня 2022 року.

Що дають ці зміни:

  • Комісії з урахуванням безпекової ситуації та за рішенням уповноваженого органу тепер можуть проводити обстеження пошкоджених об’єктів у зонах бойових дій, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси. 
  • Акт, складений комісією за результатами обстеження, можна використовувати для отримання компенсації за зруйноване житло за програмою єВідновлення.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Подавати заяви у міжнародний Реєстр збитків можна через «Дію»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини