Як у Херсоні отримати соціальні виплати, які були призупинені через окупацію

Як у Херсоні отримати соціальні виплати, які були призупинені через окупацію

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Центри соціального захисту населення, які розташовані в зоні бойових дій, не можуть нараховувати й виплачувати допомоги та субсидії. На такі випадки є урядова Постанова від 7 березня 2022 року № 215, яка визначає порядок підготовки та проведення виплат допомог, пільг та житлових субсидій. Цей порядок діє і в Херсонській територіальній громаді. 

Під час окупації були припинені соціальні виплати через Укрпошту. Щоб отримати заборговану соціалку та щомісячні надходження необхідно зробити такі кроки:

1. Звернутися до відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним кодом (може бути копія, якщо можливо прочитати інформацію) й відкрити картковий рахунок для соціальних виплат. Ця опція безплатна. Ми рекомендуємо звертатися до відділення Ощадбанку на вул. Чорноморській, 29 (на розі вулиць Перекопської та Чорноморської). Осіб з інвалідністю, літніх людей обслуговують поза чергою. Якщо людина за станом здоров’я не може сама відкрити рахунок, це може зробити довірена особа, за НОТАРІАЛЬНО посвідченим дорученням.

2. Після відкриття рахунку треба взяти в Ощадбанку довідку з реквізитами для зарахування коштів.

3. Довідку й копії документів (паспорт, ідентифікаційний код) принесіть до управління соціального захисту населення за місцем проживання. Напишіть заяву з проханням виплатити недоотримані кошти. І вкажіть, що надалі просите їх зараховувати на рахунок в Ощадбанку.

4. Управління соціального захисту в той же день видає розпорядження про зміну способу виплати невиплачених коштів. Направляє його до обласного центру по нарахуванню.

5. Після перевірки інформації, підтвердження заборгованості на обласному та центральному рівнях, кошти надійдуть на картку. І надалі будуть щомісяця зараховуватися на неї. Гроші з картки можна зняти у банкоматі будь-якого банку, на касі супермаркетів та в аптеках.

Телефони гарячих ліній Управління соціального захисту:

– у Дніпровському районі Херсона: +38 (099) 253 54 91;

– у Суворівському районі Херсона: +38 (066) 447 92 36;

– у Корабельному районі Херсона: +38 (050) 875 11 41.

Громадян з питань соціального захисту приймають у робочі дні з 8:30 до 16:00 за адресами:

– у Дніпровському районі Херсона: вул. Перекопська, 166, каб. 103;

– у Суворівському районі Херсона: вул. Маяковського, 8, каб. 15;

– у Корабельному районі Херсона: вул. Суворова, 29, каб. 103.

Читайте також: Херсонцям, які отримали травми через російську агресію, надають грошову допомогу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини