Яка різниця між штрих-кодом та QR-кодом у військових квитках

Яка різниця між штрих-кодом та QR-кодом у військових квитках

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Військові квитки та інші облікові документи українців тепер доповнені штрих-кодами. Ці символи зчитуються тільки на робочих місцях операторів системи «Оберіг» у територіальних центрах комплектування. Вони запроваджені для оперативного контролю за даними.

Як пояснив народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, більшість ТЦК вже оснащені пристроями для зчитування штрих-кодів. А у випадку відсутності такого пристрою, інформацію можна ввести в систему вручну.

На відміну від штрих-кодів, QR-коди у застосунку Резерв+ можна зчитати будь-яким пристроєм, що може сканувати код. Це спрощує процес ідентифікації. Завдяки програмі можна отримати інформацію про дані власника штрих-коду, про дійсність цього символу або ж попередження про його недійсність. 

Після набуття чинності закону про мобілізацію в Україні зросла потреба у військово-облікових документах для отримання державних послуг. Це може стосуватися різних аспектів життя громадян, адже держава прагне посилити контроль за військовозобов’язаними та покращити систему обліку.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Е-квиток замість паперового: військово-обліковий документ тепер у Резерв+

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини