<strong>Які документи потрібні для оформлення субсидії. Інфографіка</strong> 

Які документи потрібні для оформлення субсидії. Інфографіка 

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Субсидія  – це державна допомога для оплати житлово-комунальних послуг. 

Отримати її можуть сім’ї, в яких плата за комуналку перевищує обов’язковий платіж. Його обчислюють індивідуально для кожної родини. Залежить від середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу. Важливо, що до сукупного не враховують доходу членів сім’ї, які перебувають за кордоном понад 60 днів.

Тож якщо сума усіх платіжок вища за обов’язковий платіж, ви можете отримати субсидію, повідомляє Міністерство соціальної політики.  

Крім заробітку фахівці аналізують майновий стан людини – чи має вона кілька квартир, дорогі автомобілі, депозити тощо.

Цього літа уряд спростив отримання субсидії для багатодітних, прийомних сімей, родин, де є особи з інвалідністю. А для українців, які мають житло в зоні активних бойових дій чи під окупацією, субсидії подовжили на рік.

Які документи потрібно подати для призначення субсидії, розповідаємо в інфографіці.

Читайте також: Родина з прийомними дітьми має право на пільги

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини