“єДопопомга” призупинила приймання заявок на грошову допомогу від міжнародних організацій

“єДопопомга” призупинила приймання заявок на грошову допомогу від міжнародних організацій

Іван БагрянийІван Багряний
Іван Багряний

Вчора, 27 вересня Міністерство соціальної політики призупинило приймання заявок на виплату грошової допомоги українцям від міжнародних організацій.

За даними міністерства громадяни України відправили вже понад 10 мільйонів заявок. Тому, щоб їх опрацювати й передати за запитом потрібен час. Рішення кому надати допомогу і в якому розмірі приймають міжнародні організації, ресурси яких є обмеженими.

Приймання заявок буде поновлено, як тільки міжнародні організації підтвердять змогу і далі здійснювати виплати.

Якщо запит на допомогу від міжнародних організацій був надісланий раніше, то платформа дозволяє виправити неправильно внесені дані або переглянути статус заяви.

Варто нагадати, що пріоритетними для надання допомоги є найнезахищеніші верстви населення. Соціальним статусом яких може бути: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям зокрема з-поміж внутрішньо переміщених осіб.

Також на платформі єДопомога і далі можна надсилати заяви на отримання допомоги від держави або волонтерських організацій.

Де, ще можна отримати допомогу читайте в матеріалі Фінансова допомога громадянам України під час війни: перелік організацій та програм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини