Запустили чатбот для вагітних «Буду мамою»

Запустили чатбот для вагітних «Буду мамою»

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

В Україні запустили електронний помічник для вагітних «Буду мамою». Він підкаже, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах та новонародженій дитині. Жінки, які планують вагітність, знайдуть у ньому необхідну інформацію про свої права та гарантовані державою послуги. 

Про це повідомляє Мінцифри.

Щоб скористатися чатботом, жінці треба вказати тиждень вагітності. І вона отримає перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з її терміном. Система допоможе знайти найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надають безоплатно – незалежно від місця реєстрації вагітної чи її фактичного місця проживання. 

Сервіс створений на основі відкритих медичних даних Національної служби здоров’я у співпраці з акушерами-гінекологами та представниками громадських організацій. 

Чатбот має перелік «червоних прапорців» — симптомів, які вказують на необхідність терміново звернутися до лікаря, поради, як зібратися в пологовий будинок тощо.

Чатбот доступний у Telegram та Viber.

Нагадаємо, супровід вагітності та медичну допомогу при пологах держава оплачує в межах Програми медичних гарантій. Візити до лікарів у жіночих консультаціях, обстеження, аналізи протягом вагітності, а також медичні послуги під час пологів мають надавати пацієнткам безоплатно. 

Читайте також: Допомога вагітним українкам за кордоном

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини