Затримка виплат ВПО: що робити

Затримка виплат ВПО: що робити

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Багато внутрішніх переселенців скаржаться на затримку виплат державної допомоги. Мінсоцполітики, Мінцифри, Мінреінтеграції, які опікуються цим питанням, пояснюють затримки обмеженістю можливостей місцевої соціальної інфраструктури,

нестачею бюджетних коштів, технічними проблемами тощо.

Нагадуємо, що відповідно до рішення Уряду, допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам надається в наступних розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень;
  • для інших осіб — 2 000 гривень.

Виплати державної допомоги внутрішнім переселенцям нараховуються тричі на місяць: 3-го, 12-го та 23-го числа, а сама виплата здійснюється один раз на місяць.

Якщо громадянам кошти не надходять, слід звернутися до органу соцзахисту за місцем фактичного перебування та з’ясувати причину. Там зобов’язані прийняти ВПО ― незалежно від того, де саме особу зареєстровано.

Крім того, як  повідомила віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук,  можна звернутися безпосередньо до Мінреінтеграції на телефони:

 15-48 – цілодобова гаряча лінія з кризових питань;

+38 (096) 078 84 33 – гаряча лінія для дзвінків з-за кордону та з ТОТ, WhatsApp/ Telegram/Viber;

 +38 (066) 813 62 39 – гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

“Звертайтеся – допоможемо! Виплати від держави будуть нараховані та дійдуть до отримувачів”, – наголосила Ірина Верещук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини