Збільшили та оновили «пакунок малюка»

Збільшили та оновили «пакунок малюка»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З 1 січня ціна «пакунка малюка» зросла до 7 689 гривень. Зміни пов’язані з тим, що прожитковий мінімум для дітей до шести років відтепер становить 2 563 гривні. Про це інформує Міністерство соціальної політики. 

Склад пакунка переглядають кожні чотири роки. Враховують оцінки працівників Мінсоцполітики, фахівців інших міністерств. А також до обговорення залучають батьків немовлят та представників ЮНІСЕФ – дитячого фонду ООН.

Вміст пакунка змінюється з урахуванням бачення батьків щодо того, які предмети та засоби є не просто необхідними, а зручними та якісними, йдеться у повідомленні відомства. 

Заступниця очільника Мінсоцполітики Уляна Токарєва наголосила, що під час формування бейбі-боксу, насамперед звертають увагу на якість товарів та їхню відповідність потребам дітей. 

Цьогоріч вміст «пакунка малюка» зробити раціональнішим. Збільшили кількість речей, які мають попит: багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят – шапочки та чоловічки. Зменшили кількість одягу найменшого розміру, з якого діти швидко виростають: боді, штанці-повзунки тощо. Крім того, збільшили розмір ковдри пледа. 

Наразі наказ зі скоригованим вмістом бейбі-боксу проходить державну реєстрацію.

Читайте також: Збільшився мінімальний розмір аліментів на дитину 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини