Як виправити помилки в декларації для оформлення субсидії

Як виправити помилки в декларації для оформлення субсидії

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Для отримання житлової субсидії крім заяви та документів, що посвідчують особу, обов’язково подають декларацію про доходи. 

Якщо в ній буде помилка, уповноважений орган має сповістити про це заявника. Відповідно до пункту 61 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, чиновники самі обирають форму такого повідомлення. Це може бути особиста бесіда, лист поштою, смс-повідомлення, лист на електронну адресу, повідомлення через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або через портал “Дія”.

Для виправлення помилки в декларації, можна подати нову – якщо дані потребують зміни чи уточнення. Або доповнити попередню, якщо при заповненні документа пропущене обов’язкове поле. Подавати виправлену декларацію можна в будь-який зручний для вас спосіб.

Помилку можна виправити протягом 30 календарних днів із дати подання документів. Та й цей 30-денний термін можна подовжити, якщо заявник захворів. Але факт недуги треба підтвердити документом (пункт 47 Положення про порядок призначення житлових субсидій).

Якщо впродовж визначеного строку помилку в декларації чи заяві не виправили, вам можуть відмовити в субсидії. 

Про це заявнику повідомляють протягом трьох календарних днів після ухвалення рішення. Людині мають вручити паперове повідомлення під її особистий підпис, де буде зазначена причина відмови та порядок оскарження. Також заявника можуть поінформувати через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи портал “Дія”.

Під час воєнного стану уповноважений орган може повідомляти заявнику про своє рішення в телефонному режимі. Запис про це вносять до окремого журналу реєстрації інформування заявників.

Читайте також: Забули підписати заяву на субсидію. Що робити

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.к оформити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини