Розробляють електронне бронювання працівників

Розробляють електронне бронювання працівників

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні розробляють механізм електронного бронювання військовозобов’язаних. Над цим працюють Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації.

Про це заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко під час зустрічі Європейської бізнес асоціації з представниками Мінекономіки.

За його словами, еБронювання стане послугою, за допомогою якої підприємство зможе створити власний електронний кабінет, ввести дані військово-облікової спеціальності, працівників, із Пенсійного фонду та Державної податкової служби автоматично підтягуватиметься необхідна інформація, а потім видаватиметься електронне бронювання.

Ігор Фоменко розповів, що електронний документ міститиме QR-код, його можна буде видруковувати. Це стане підтвердженням, що людина заброньована. 

Заступник міністра додав, що нині більше як 500 тисяч військовозобов’язаних заброньовані. Й понад чотири тисячі підприємств визначені критично важливими. Це без урахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів своєю постановою №76 від 27 січня 2023 року затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. Бронювати співробітників можуть державні підприємства, які працюють на сектор оборони, а також компанії, що отримали статус критично важливих для економіки.  

Бронювати можна 50 відсотків від кількості військовозобовʼязаних. Вищі керівники підприємств та держструктур підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Підприємства паливно-енергетичного комплексу не мають обмеження за кількістю заброньованих осіб.

Читайте також: Повістки вручатимуть незалежно від місця проживання

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини