Аграрії отримають безповоротну допомогу

Аграрії отримають безповоротну допомогу

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У бюджеті-2024 уряд передбачив кошти на підтримку аграріїв, машинобудівників та переробників, – інформують у парламентському Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

За даними Мінагрополітики, у 2024 році передбачено безповоротну фінансову допомогу українським аграріям на деокупованих територіях.

На сьогодні підтримка фермерів включає безпосереднє фінансування та ресурсну допомогу насінням, добривами тощо. Найбільш дієвою для фермерів є фінансова підтримка з розрахунку на гектар. Таку допомогу планують надавати за кошти Європейського Союзу.

У бюджеті закладені майже 800 мільйонів гривень на підтримку аграріїв на деокупованих територіях. Це 20 мільйонів євро безповоротної допомоги для сільгосппідприємців, які Україні надав ЄС. 

Оформити таку допомогу фермери можуть через Державний аграрний реєстр. Основна умова – зареєстровані права власності або оренди на землю.

Хто може зареєструватися:

– виробник сільськогосподарської продукції будь-якого розміру та напряму діяльності;

– фізична особа, ФОП або юридична особа будь-якої форми власності, який має кваліфікований електронний підпис або BankID.

Читайте також: Вступники зможуть обрати бюджет або грант 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини