Цифровізація України: «Дія» додає нові послуги

Цифровізація України: «Дія» додає нові послуги

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Застосунок «Дія» розширює свої можливості. Тепер українці можуть отримати доступ до цифрових свідоцтв про шлюб, розлучення, зміну імені та свідоцтв про народження дітей.

«Вже скоро не доведеться носити із собою паперові свідоцтва, вони будуть завжди під рукою. Коли влаштовуєтесь на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, імені або оформлюєте пільги, коли отримуєте за дружину чи чоловіка посилку на Укрпошті», – повідомив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram-каналі. 

Додаток автоматично підтягуватиме свідоцтва про народження дітей за податковим номером – тепер не буде необхідності вводити серію та номер вручну.

«Це розв’яже проблему, коли мама змінює прізвище, а свідоцтво про народження дитини через це не відображається. Крім того, в «Дії» стануть доступні свідоцтва про народження навіть повнолітніх дітей», – додав Федоров. І запросив охочих долучитися до тестування цих послуг.

Як долучитися до бета-тестування:

  • Бути громадянином України віком від 14 років.
  • Мати верифікований податковий номер.

Зареєструватися на бета-тестування можна за посиланням.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Як отримати довідку про медичний огляд для зарахування до школи

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини