Де вимушені переселенці можуть зробити щеплення від кору

Де вимушені переселенці можуть зробити щеплення від кору

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Внутрішньо переміщені особи мають право вакцинуватися незалежно від місця проживання. Про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ.

Вимушені переселенці можуть отримати щеплення, навіть якщо вони не мають підписаної декларації з лікарем. Мають можливість звернутися до будь-якого закладу охорони здоров’я й отримати медичні послуги безоплатно.

У місцях поселення внутрішньо переміщених осіб обов’язково працює медичний працівник, який допоможе організувати вакцинацію.

Щеплення можна зробити в мобільних вакцинальних бригадах. Вони діють для всіх громадян, виїжджають до віддалених районів або додому, якщо батьки чи опікуни дитини не можуть самостійно пересуватися.

Викликати бригаду можна через регіонального координатора з вакцинації. Його контакти дізнайтеся в контакт-центрі МОЗ: 0 800 602 019.

Також мобільні бригади МОЗ проводять щеплення у дитячих точках «Спільно» від ЮНІСЕФ. Дізнатися деталі та графік вакцинації можна в Telegram-каналах, перелік яких ви знайдете за посиланням.

Якщо ви не впевнені, чи має ваша дитина щеплення КПК – від кору, паротиту і краснухи, зверніться до сімейного лікаря або педіатра, зробіть запит на перевірку в медичних документах або в Електронній системі охорони здоров’я.

Читайте також: Збільшили строк дії електронних рецептів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини