Допомога для переселенців: американці жертвують гроші для українських сімей, які постраждали від війни

Допомога для переселенців: американці жертвують гроші для українських сімей, які постраждали від війни

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У сьомій публікація нашої серії про допомогу вимушеним переселенцям – розповідаємо про дві американські програми: Gate to Ukraine та $1K для України. 

Gate to Ukraine — «Ворота в Україну» – платформа, що допомагає американцям надавати допомогу українським багатодітним сім’ям, які постраждали від війни, були вимушені переїхати, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Розмір допомоги – 100 доларів. 

Кому надають допомогу?

Разову допомогу надають людям із зони активних бойових дій, деокупованих та окупованих територій, у яких є принаймні одна неповнолітня дитина.

Як отримати допомогу?

Необхідно заповнити форму за посиланням. Заявка перевіряють, перекладають англійською та розміщують на сайті.

Коли донат надходить на цей запит, кошти надсилають на карту або банківський рахунок. Після отримання грошей Gate to Ukraine просить записати коротку відеоподяку для вашого спонсора.

Нині 295 українських сімей чекають на допомогу в проєкті Gate to Ukraine. 

Проєкт $1K для України  зосереджений на прямих зв’язках спонсорів у США та  усьому світі для допомоги українським сім’ям. Проєкт працює, щоб зв’язати сім’ю зі спонсором, який жертвує гроші безпосередньо на банківський рахунок в Україні.

Як отримати допомогу?

Для отримання допомоги необхідно заповнити форму за посиланням.

У формі треба вказати контактні дані, номер банківської карти, дату народження, місце проживання, склад сім’ї, поточну ситуацію та куди збирається витратити гроші.

Необхідно підписатися на сторінки The $1K Project у фейсбук або інстаграм, щоб організація мала змогу спілкуватися та підтвердити вашу особу в Інтернеті. Важливо: платформа не може розглянути заявку, якщо ви не станете друзями в соціальних мережах.

З початку війни в Україні 1k Project зібрав більше як 11 мільйонів доларів, допоміг понад 11 тисячам сімей та 40 тисячам дітям.

У попередніх публікаціях ми розповідали про такі програми допомоги для вимушених переселенців:

Допомога для переселенців: 6600 гривень від ООН

Допомога для переселенців: 2500 гривень від Червоного Хреста

ACTED підтримує вагітних та багатодітні сім’ї

Міжнародна організація з міграції дає гроші на три місяці

Програма Естонської ради працює у дев’яти областях

Всесвітня продовольча програма підтримує малозабезпечені сім’ї та пенсіонерів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини