Гроші за лайки. В Україні діє нова шахрайська схема

Гроші за лайки. В Україні діє нова шахрайська схема

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Шахраї в месенджерах Telegram та WhatsApp надсилають листи такого змісту:

 «Ми шукаємо людей на неповний робочий день – все, що вам потрібно зробити, це лайкнути відео TikTok».

Вам пропонують уподобати відео в соцмережах TikTok та Youtube, оцінювати ресторани й готелі в Google Maps, а натомість отримати заробіток у 600–1500 гривень на день.

Автори повідомлень одразу просять реквізити банківської карти й надсилають 50–150 гривень за перші виконані завдання.

Після кількох вдалих транзакцій пропонують переказати їм від декількох сотень до десятків тисяч гривень, які обіцяють повернути швидко та з відсотками. Коли користувач робить переказ, шахраї припиняють спілкування та блокують людину в месенджерах.

Пропозиція про заробіток – одна з найпопулярніших сучасних схем виманювання грошей. Банки не встигають попереджати користувачів про цей вид шахрайства. Клієнти банків загалом втратили 65 мільйонів гривень. Тобто в середньому з кожної людини видурили більш як 21 тисячу.

Важливо бути пильним. Не переказувати кошти незнайомим особам, не надавати свої реквізити. Якщо ж інформацію про банківську карту розголошено, зверніться до банку та заблокуйте картку.

У разі виявлення фактів шахрайства негайно повідомляйте в кіберполіцію.

Читайте також: Поліцейські працюватимуть у школах

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини