Херсонцям перерахують плату за комунальні послуги

Херсонцям перерахують плату за комунальні послуги

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Усі підприємства, які надають житлово-комунальні послуги в Херсоні, повинні зробити перерахунок протягом березня – квітня цього року. Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко. 

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів від 29 грудня 2023 року № 1405, за якою змінився порядок оплати житлово-комунальних послуг.

Заборонено нарахувати плату та стягувати заборгованість за комунальні послуги з жителів населених пунктів за період окупації військами рф. 

Херсонська міська громада з 2 березня по 11 листопада 2022 року перебувала в окупації. Тож за цей час мешканці не повинні платити за комуналку і не матимуть боргів. 

Якщо людина за час окупації вже сплатила комунальні послуги, то цю суму перенесуть на поточний період як переплату. Якщо ж не сплачувала послуги за той час, це не вважатиметься боргом, стягувати його ніхто не має права.

Усі нарахування за період окупації переносяться на позабалансові рахунки підприємств, які надають житлово-комунальні послуги. Питання про повне списання боргів на законодавчому рівні не вирішене.

Але після деокупації оплата комунальних послуг і борги по ній не скасовуються. Навіть у зоні активних бойових дій, до якої належить Херсонська міська територіальна громада.

Читайте також:  Що передбачає новий порядок перерахунку комунальних послуг

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини