Претендент на вакансію має право знати, з яких причин йому відмовили

Претендент на вакансію має право знати, з яких причин йому відмовили

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Під час воєнного стану в Україні у сфері трудових відносин допускається використання електронного документообігу.

Роботодавець і працівник  можуть домовитися й обрати будь-який спосіб електронної комунікації, який їм підходить, і з його допомогою створювати, пересилати та зберігати документи, які стосуються трудових відносин. Це передбачає стаття 7 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX. 

Ознайомити працівників із наказами, розпорядженнями, повідомленнями про вивільнення або іншими документами можна за допомогою засобів електронно-комунікаційних мереж, які визначені у трудовому договорі.

Роботодавець має ознайомити працівника з колективним договором до прийому на роботу й повідомляти у разі внесення змін до цього документа. 

На вимогу претендента на вакансію роботодавець зобов’язаний письмово повідомити про причину відмови.

Читайте також: Хто може не відпрацьовувати 14 днів  

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини