Ім’я в паспорті та ID-картці має писатися однаково

Ім’я в паспорті та ID-картці має писатися однаково

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Власникам закордонних паспортів та ID-карток необхідно якнайшвидше перевірити правильність написання імені в цих документах. Річ у тім, що з лютого 2023 року набрали чинності норми написання імен у документах. Це означає, що ім’я та прізвище мають бути написані однаково в закордонному паспорті та в ID-картці. Особливо це стосується осіб, у прізвищі яких є літери Г, Ш, Щ, Ч, Х, Ю, Я, Є. 

Якщо хоча б одна літера не збігається, оформлений раніше документ, буде анульований без попередження. 

Наприклад, якщо в ID-картці ім’я зазначено як Oleg, а у закордонному паспорті – Oleh, документ вважатиметься не дійсним. 

Перевірити чинність документів можна на офіційному сайті Державної міграційної служби України.

Якщо ви побачили розбіжність у написанні імені, необхідно якнайскоріше звернутися до Центру надання адміністративних послуг, відділу міграційної служби або «Паспортного сервісу». Ви зможете замінити документ. 

Якщо в обох документах ім’я вказано однаково, вони не потребують заміни. 

Читайте також: Скільки виготовлений паспорт може чекати свого власника

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини