Із субсидії треба самому перераховувати гроші за комуналку

Із субсидії треба самому перераховувати гроші за комуналку

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З 1 лютого в Україні відбулися важливі зміни: громадяни, які отримують житлову субсидію, повинні будуть самі переказувати комунальним підприємствам гроші за послуги.

Субсидія надходитиме на банківський рахунок отримувача. Якщо ж такого рахунку немає або громадянин не надав дані, то гроші перерахують в Ощадбанк. Там їх потрібно буде отримати, але потім відкрити рахунок в будь-якому банку для подальших оплат.

З лютого 2023 року Ощадбанк не буде самостійно перераховувати гроші надавачам комунальних послуг. Це означає, що громадяни повинні будуть зняти субсидію й самостійно сплатити рахунки за комуналку.

Пенсіонери зможуть і надалі отримувати субсидію через відділення Укрпошти в день виплати пенсії.

В Україні житлові субсидії отримують 2,4 мільйона домогосподарств. З них близько 220 тисяч  – на тимчасово окупованих та охоплених боями територіях. Такі цифри назвав  заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в листопаді 2022 року.

Читайте також: Розмір субсидії можна дізнатися онлайн

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини