Лікарняний до п’яти днів можна відкрити дистанційно

Лікарняний до п’яти днів можна відкрити дистанційно

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Пацієнтам зі симптомами ковіду, грипу або гострої респіраторної вірусної інфекції знов дозволили відкривати лікарняний дистанційно, як це було під час пандемії. Про таке рішення повідомляє пресслужба МОЗ.

 «Повертається норма дистанційної виписки медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Вона діятиме на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення. Це означає, що в разі симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт може звернутися до лікаря дистанційно  – телефоном, через інтернет або через засоби телемедичного зв’язку. Лікар опитає пацієнта й відкриє лікарняний терміном до п’яти днів», — розповіла заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

 Дистанційно лікар може виписати й препарати. Навіть перший електронний рецепт можна отримати без особистого візиту.

Якщо ж дію медичного висновку про тимчасову непрацездатність потрібно продовжити на понад п’ять днів, пацієнт має обов’язково прийти до лікаря.

Читайте також: Як безплатно отримати тест-смужки для вимірювання рівня цукру

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини