<strong>На відпочинок можуть поїхати діти з усієї країни. Держава дає кошти</strong>

На відпочинок можуть поїхати діти з усієї країни. Держава дає кошти

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Дію єОздоровлення розширили на всю Україну.

З 1 червня 2023 року стартував проєкт єОздоровлення. Держава дає гроші для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги й підтримки. Це діти, які виховуються в малозабезпечених та багатодітних сім’ях, а також діти з інвалідністю, які можуть обслуговувати себе. 

Гроші зараховують на банківський рахунок одного з батьків. Витрачати їх можна тільки на путівку до дитячого табору.

Спершу допомога була спрямована на дітей із регіонів, що були в тимчасовій окупації, розташовані в зоні активних бойових дій чи на кордоні з Росією. 

Тепер до урядової постанови внесли зміни, повідомляє Міністерство соціальної політики. Дію проєкту розширили на всю країну для дітей, які належать до зазначених категорій. 

На відпочинок чи оздоровлення кожної дитини надають 14 165 гривень. 

Батькам надійде сповіщення електронним повідомленням або телефоном від органу соціального захисту про те, що вони мають право отримати ці кошти.

Один із батьків повинен у Приватбанку оформити спеціальну картку, на яку зарахують гроші. Далі батькам треба обрати заклад для відпочинку з цього переліку. Забронювати місце й розрахуватися за путівку.

Читайте також: Гроші на оздоровлення дітей перерахують на картку

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини